Konačno dolijao razbojnik iz sesvetske zlatarne, razbojstvo bio počinio i u još jednoj zagrebačkoj zlatarni

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.9.2023. 15:35:58
Konačno dolijao razbojnik iz sesvetske zlatarne, razbojstvo bio počinio i u još jednoj zagrebačkoj zlatarni

Foto: PUZ

Domogao se preko 140 tisuća eura, prodavao nakit, a potom novac trošio kako bi si omogućio lagodan život.



Francuska kapa i dioptrijske naočale nisu zavarale policiju, otkriven kradljivac zlatnine, objavili su iz zagrebačke policije.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 31 godinu zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva, jedno kazneno djelo krađe i tri kaznena djela krivotvorenja isprave na području Grada Zagreba.

 

Kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici potvrdili svoju sumnju, prikupili dokaze i saznanja kako je osumnjičeni muškarac 18. srpnja te 1. kolovoza 2023. godine počinio dva kaznena djela razbojništva u dvije zlatarnice i to u Zagrebu u Ulici Vice Vukova u zlatarnicu koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra te drugu zlatarnicu u Sesvetama u Ninskoj ulici.  

 

Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio tako da je od zaposlenika zlatarnica prvo zatražio da mu pokažu zlatni nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra, da bi ih tada suzavcem pošpricao i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi zatim pobjegao. Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koje je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije otuđio s drugih automobila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života.

Međutim, tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, sumnja se daje je počinio i kazneno djelo krađe na štetu trgovačkog centra na adresi u Zagrebu, Buzinski Krči gdje je početkom srpnja došao automobilom na koji je stavio ranije otuđene registracijske pločice te iz skladišta otuđio više komada različitih artikala.

 

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 140.715 eura.

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je Posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 13:32:34

Create Account