Na najnepreglednijem križanju u Sesvetama još jedan sudar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.9.2019. 22:58:55
Na najnepreglednijem križanju u Sesvetama još jedan sudar

Foto: Čitatelj portala

U četvrtak popodne u 16,15 dogodio se sudar na raskrižju Trakošćanske u Kašinske, tko zna koji po redu, a razlog, kao i obično nepregledno križanje.



Tko zna po koji puta dogodila se prometna nesreća na najnepreglednijem, a samim time možda i najopasnijem raskrižju u Sesvetama, o kojem smo nedavno pisali. 


Nesreća se dogodila u trenutku kad je crni Audi zagrebačke registracije koji je vozio po Kašinskoj u smjera središta Sesveta u smjeru sjevera dolaskom do križanja, ne smanjujući brzinu ušao u križanje, bez da se uvjerio da može sigurno njime proći. U tom je trenutku u križanje ušao Opel udarivši Audi u njegovu lijevu stranu. 


Srećom, pa brzine oba vozila nisu bile velike, tako da nije bilo ozlijeđenih, bar za sada, iako je naknadno vozač opela otišao na slikanje vratne kralježnice.


Vozač Audija, starija osoba izjavila je da nije vidjela znak Stop, te je mislio da je Kašinska glavna ulica.  I doista, znak koji upozorava vozače koji po Kašinskoj dolaze na križanje iz pravca kao i ovaj Audi, nalazi se u krošnji drveta i nevidljiv je vozačima. 


Vozač Opela izjavio je da bi unatoč tome što je imao prednost sigurno uspio zaustaviti vozilo prije sudara, samo da je raskrižje preglednije, jer auto je u križanju uočio tek neposredni prije udara.


Dakle, problem je, ponovimo, vidljivost. Čak i oni koji dobro znaju tko u ovom križanju ima prednost imaju problema s uočavanjem vozila iz glavne prometnice, u ovom slučaju Trakoščanske, te vozilom trebaju dobrano izaći na glavnu prometnicu, ne bi li imali dobru vidljivost za proći li stati.


Mnoge prometne na ovom križanju ostaju nam nezabilježene i gotovo je nevjerojatno da u gradskim službama još nije pokrenuto rješavanje vodljivosti ovog raskrižja. Iz Vijeća g.č. Sesvete na taj je problem već više puta upozoreno, no to je jedino što se u Sesvetama po tom pitanju može učiniti. 


Ako ništa drugo, barem rješavanje vidljivosti signalizacije ne bi trebao biti neki veliki problem niti mudrost.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 16:52:54

Create Account