Planinari zovu, dođite ove nedjelje na 18 Ljetni pohod na Lipu

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 27.8.2021. 16:10:33
Planinari zovu, dođite ove nedjelje na 18 Ljetni pohod na Lipu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Već godinama planinari HPD-a Lipa priređuju ljetni planinarski pohod na Lipu, pa će tako biti i ove nedjelje, 29. kolovoza.Već godinama, krajem kolovoza,  Hrvatsko planinarsko društvo "Lipa" Sesvete organizira Ljetni planinarski pohod na Lipu, područje gdje je Lipa – Rog zaštićeno kao značajni krajobraz unutar Parka prirode Medvednica. Polazište pohoda svake je godine iz drugog mjesta u okruženju. Ove godine je pohod 18. puta za redom, a održat će se u nedjelju, 29. kolovoza. Trasa ovogodišnjeg Ljetnog planinarskog pohoda na Lipu je sa sjeverne, zagorske strane na stazi: Gornja Stubica – Gupčeva lipa – Slani potok (Etno selo Dišeča starina) – Tepčina špica – planinarski dom Lipa.


 

Posebnost ovih ljetnih pohoda je određivanje planinarskog društva koje, u pravilu, djeluje izvan zagrebačkog područja kao „Društvo prijatelj pohoda“. Ove su godine svoje sudjelovanje s veseljem prihvatili planinari PD „Stubičan“ iz Donje Stubice koji će u većem broju sudjelovati na pohodu i predstaviti svoj rad i društvo prisutnim sudionicima.


 Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite na početnoj točci pohoda kod Spomenika seljačkoj buni i Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici do 8.45 sati. Detalji se nalaze u privitku, a ako imate pitanja - slobodno nas kontaktirajte!!!


A svi oni koji ne mogu krenuti na Lipu iz Zagorja, dobro došli su i svojim putem iz Prigorja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2022. 11:42:23

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account