Požar u C.I.O.S-u možda je podmetnut?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.5.2017. 23:58:44
Požar u C.I.O.S-u možda je podmetnut?

Foto: HINA/ Daniel KASAP

Priopćenje: U požaru u C.I.O.S.-u nema ozlijeđenih, požar možda podmetnut


Nema ozlijeđenih u požaru koji je u ponedjeljak malo iza 20 sati zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir, Josipa Lončara 15. Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić, koji je na licu mjesta, izjavio je da je požar pod kontrolom, da je u intervenciji tridesetak vatrogasnih vozila, te da se procjenjuje da će požar biti ugašen za 15 do 20 sati.

Još nije poznat uzrok, ali je djelatnik zaštitarske službe centra za reciklažu dvorišta desetak minuta prije izbijanja požara primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno na mjestu izbijanja. Sukladno izjavi zaštitara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada. Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za recilkažu, no dim je primijećen na nedostupnom vrhu, gdje nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada.

Gori otpadni namještaj i drugi drveni otpad i dio ograde otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Javnost ćemo i dalje izvještavati o svim relevantnim činjenicama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2021. 7:56:46

Create Account