Raskrižje Trakošćanska/Kašinska i dalje problem: Nepropisno parkiranje ugrožava i vozače i pješake, a ponajviše djecu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.5.2023. 9:36:43
Raskrižje Trakošćanska/Kašinska i dalje problem: Nepropisno parkiranje ugrožava i vozače i pješake, a ponajviše djecu

Foto: Čitateljica SD portala

Na raskrižju Trakošćanske i Kašinske svakodnevno nepropisno parkiralna vozila zauzimaju nogostup i dio ulice čime dovode u opasnost ponajviše pješake, ali i vozače.



Do nedavno najopasnije raskrižje u Sesvetama, Trakošćanska/Kašinska, postalo je podosta sigurnije nakon postavljanja uzdignutih ploha čime se brzina vozila drastično smanjila. No, ti usporivači ne utječu na odluke vozača o nepropisnom parkiranju. Na to nas je nedavno podsjetila i jedna naša čitateljica, mještanka Sesveta koja svakodnevno prolazi tim prostorom i svakodnevno nailazi na probleme. 


"Jednostavno više ne mogu ne reagirati na parkiranje auta na pješačkom prijelazu pored Vanille. Svakodnevno tu prolaze djeca koja idu u školu, a auti parkirani na nogostupu im smanjuju vidljivost i ometaju prilikom prelaska preko zebre. Molim vas da se reagira nadležnim službama", kaže u poslanom nam dopisu čitateljica prilažući pri tom dvije fotografije nepropisno parkiranog vozila ispred ulaza na pješački prijelaz na Trakošćanskoj.


Parkirano vozilo zapriječilo je pristup pješacima na pješački prijelaz preko Trakošćanske ulice


Ali ne samo kod objekta kojeg je navela čitateljica, nego svakodnevno svi su nogostupi u zoni križanja zauzeti nepropisno parkiranim vozilima radi kojih vozači moraju prelaziti dijelom na suprotnu traku i time ugrožavaju promet, a pješaci ne mogu koristiti nogostup, nego moraju s njega sići na prometnicu kako bi zaobišli parkirana vozila. 


Zanimljivo je  da istovremeno gradski službenici vrlo revno kontroliraju parkirališta s naplatom, a malo dalje ne vide daleko veće sesvetske prometne probleme. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2023. 13:40:59

Create Account