Sada je definitivno, škola u Vugrovcu bit će završena u kolovozu, od rujna prima učenike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.6.2022. 13:49:11
Sada je definitivno, škola u Vugrovcu bit će završena u kolovozu, od rujna prima učenike

Foto: ZIPS i Grad Zagreb

Zgrada škole u Vugrovcu bit će upotpunosti završena do kraja kolovoza ove godine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji vodi obnovu Grada.




O situaciji s 9 gradskih osnovnih škola stradalih u zagrebačkom potresu na današnjoj je konferenciji za novinare govorio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, zadužen za poslove postpotresne obnove. U pripremljenoj prezentaciji rekao je da je jedna škola u potpunosti već obnovljena, većina škola bit će obnovljena do početka nove nastavne godine ili do kraja ove kalendarske. 


Ono što sve nas posebno veseli jest da će zgrada vugrovečke škole biti upotpunosti završena u drugoj polovici kolovoza, te će spremno dočekati svoje učenike na početku nove nastavne godine.


Na naše pitanje o eventualnim problemima s opremanjem zgrade škole što bi moglo prouzročiti eventualno kašnjenje useljenja i početak nove školske godine, Korlaet je rezolutno odbacio takvu mogućnost, ustvrdivši da on nema nikakvih informacija o možebitnim anomalijama s opremanjem škole, te očekuje uredan tehnički pregled i početak nastave u toj zgradi.


Podsjetimo, vugrovečka je škola većim dijelom izgrađena do 1962. godine kad započinje nastava, te dograđena i obnovljena 2006. godine. Novodograđeni dio s 4 učionice nije stradao, a ostatak zgrade vrlo teško. Obnova je započela na jesen 2020. godine.  Uz obnovu samu, zgrada je i dograđena na način da je podignut još jedan kat, tako da će sada imati 16 učionica što će biti dovoljno da 324 učenika koliko trenutno pohađa ovu školu, može imati jednosmjensku nastavu.


U obnovu i dogradnju uloženo je 24 milijuna kuna.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account