Sesvetske ekipe pomele konkurenciju na Kviz natjecanju gradske vatrogasne djece i mladeži

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.4.2024. 9:44:07
Sesvetske ekipe pomele konkurenciju na Kviz natjecanju gradske vatrogasne djece i mladeži

Foto: Grad Zagreb, DVD Kašina

Kviz natjecanje vatrogasne djece i mladeži Grada Zagreba  održano u subotu na prostoru CUPOV-a, u tri kategorije sesvetske ekipe odnijele sedam nagrada.



U Kviz natjecanju vatrogasne djece i mladeži na kojem su sudjelovale čak 123 ekipe iz Zagrebačkih dobrovoljnih vatrogasnih društava s oko 850 članova djece i mladeži, održanom na prostoru Centra za gospodarenje otpadnih voda, sesvetske ekipe gotovo su pomele konkurenciju, te od devet nagrada za prva tri mjesta u tri dobne kategorije osvojili njih sedam. Bilo je to najbrojnije natjecanje vatrogasnog podmlatka  u zadnjih 20 godina. 


Natjecanje se odvijalo u tri dobne skupine, djeca od 6 do 10 godina, mladež od 10 do 14, te mladež od 14 do 18 godina. Zanimljivo da su sesvetske ekipe činile gotovo polovicu svih prijavljenih ekipa, dok je najbrojniju natjecateljsku grupaciju doveo DVD Kašina, čak 66 natjecatelja koji su osvojili jedno prvo i jedno treće mjesto.


Djeca 6 - 10 godina

1. Sesvetska Selnica 1

2. Sesvetski Kraljevec

3. Botinec


Mladež 10 - 14 godina 

1. Lužan 1

2. Belovar 2

3. Granešina 1


Mladež 14 - 18 godina

1. Kašina 1

2. Lužan 1

3. Kašina 2


Nagrade je uručio Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, koji je izrazio zadovoljstvo i ponos brojnošću mladih natjecatelja kao zalogom za uspješni nastavak tradicije dobrovoljnih vatrogasnih društava u Zagrebu i Hrvatskoj. 


„Kad god je neka nevolja, bila ona oluja, potres, prometna nesreća ili intervencija na stambenoj zgradi ili objektu kulture, vatrogasci su uvijek prvi na licu mjesta, prvi spremni pomoći. Ponosan sam na sve natjecatelje, kao i na sve dobrovoljne i profesionalne vatrogasce koji su stup sustava civilne zaštite u Gradu Zagrebu”, rekao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Luka Korlaet. 


Vatrogasna zajednica Grada Zagreba broji više od 2.000 pripadnika djece i mladeži, a cijeli sustav vatrogastva u Zagrebu ima oko 10.000 članova s rastućim zanimanjem za vatrogastvo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.9.2023. 13:55:17

Create Account