Tomašević danas otvorio nove prostorije Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, promijenit će mu naziv

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.12.2023. 13:09:48
Tomašević danas otvorio nove prostorije Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, promijenit će mu naziv

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Nove su prostorije Centra u Novom Jelkovcu namijenjene radu s djecom s poteškoćama iz spektra autizma.Centar za pružanje usluga u zajednici  Novi Jelkovec koji već niz godina pruža podršku invalidnim osobama, od danas ima nove prostore, također u Novom Jelkovcu, a namijenjene su djeci s poteškoćama iz spektra autizma. Centar širi svoje djelovanje i na druge dijelove Zagreba stoga gradonačelnik najavljuje izmjenu njegova naziva. Čini se da sesvetski toponimi nisu dobro došli u nazivima gradskih ustanova.


Novim prostorom Centar za pružanje usluga Novi Jelkovec koji se, dakle, tako uskoro više neće zvati, proširuje svoje kapacitete prostorne i stručne kapacitete kako bi djeci s teškoćama u razvoju, a među kojima je najviše djece s poremećajem iz autističnog spektra, pružila uslugu rane razvojne i psihosocijalne podrške.


Grad je do sad, kako je rekla zamjenica Danijela Dolenec, povećao izdvajanje za socijalnu namijenu za čak 80% što je preduvjet za daljnji razvoj i ovakve podrške u zajednici.Vezane vijesti
Ažurirano: 14.5.2024. 12:46:24

Create Account