UHDDR Sesvete položio vijenac na spomen ploču Dubravku Dubravcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2022. 12:11:26
UHDDR Sesvete položio vijenac na spomen ploču Dubravku Dubravcu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

UHDDR Sesvete položio je jutros, na Dan branitelja grada Zagreba vijenac n spomen ploču Dubravku Dubravcu.Vugrovečki dragovoljac domovinskog rata, pripadnik HOS-a, Dubravko Dubravec -Dudo poginuo je 29. kolovoza 1992. godine.  Mjesni odbor Vugrovec donio je odluku o postavljanju spomen ploče kraj ulaza u njegov stan u vugrovečkoj staroj školi, negdašnjem učiteljskom stanu u kojem je njegova majka, vugrovečka učiteljica Zlata živjela s obitelji.


Tom je prigodom Mjesni odbor donio i odluku da se svake godine na Dan branitelja grada Zagreba na spomen ploču položi vijenac i zapali svijeća, što je učinjeno i  jutros u nazočnosti članova UHDDR-a Sesvete i zamjenice predsjednika VMO Vugrovec Jasne Židak.


"Dudo je nesebično položio život za dragu nam domovinu. Poznavajući Dudu moram reći da je bio čovjek puna srca, pune duše, kao takav otišao je u rat i time je pokazao da je nesebičan čovjek i da mu ništa nije bilo preče nego hrvatska država koju smo zajedno svi skupa stvarali i za koju je položio život", rekao je Marijo Đurković, predsjednik UHDDR-a Sesvete.


Uz minutu šutnje nazočni su i kratkom molitvom za Dudu prisjetili se slavnih dana naše prošlosti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.12.2023. 15:18:33

Create Account