Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.8.2017. 8:30:42
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Poslijepodne u zapadnim predjelima mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab, a na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 32 °C.


Potreban je pojačan oprez na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Orehovica, zbog životinje na kolniku, navodno srne, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.


U prometu je svakodnevno velik broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Zbog redovnog održavanja na autocesti A7 izmedu čvorova Draga i Orehovica u oba smjera zatvoren je pretjecajni trak.


Za sav promet zatvorene su ceste DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec, DC502 Smilčić-Pridraga i ŽC5042 Višnjan-Tićan.


Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnog prijelaza Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na prijelazu Macelj na izlazu iz Slovenije. S obzirom da su česta duža čekanja, korisnicima se savjetuje da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
Vezane vijesti
Ažurirano: 7.7.2023. 8:31:06

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account