Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je jučer misu u Vugrovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.9.2023. 18:50:21
Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je jučer misu u Vugrovcu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Euharistijsko slavlje mons. Kutleša predvodio je u Bogoslužnom prostoru uz farof, jer crkva je i dalje u punim radovima.




Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je u nedjelju, 17. rujna euharistijsko slavlje u Bogoslužnom prostoru u Vugrovcu, gdje još uvijek traju cjeloviti i opsežni radovi konstrukcijske obnove vugrovečke župne crkve sv.  Franje Ksaverskoga tijekom kojih je trebala biti srušena sakristija crkve i izgrađena nova, jer je bilo procijenjeno da je popravak nemoguć.


Zbog navedenih radova vjerski obredi se obavljaju pod šatorom koji je uređen u Bogoslužni prostor uz sam objekt farofa. 


Mons. Kutleša kojemu je dobar domaćin bio vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić istaknuo je u homiliji nadu koja je svima potrebna, pa tako i nadu svih vjernika vugrovečke župe koji s nestrpljenjem čekaju povratak u svoju crkvu, naravno, nadajući se pri tom da bi to moglo biti do kraja godine, iako su prognoze malo drugačije. No, kako god bilo i koliko god trajalo, crkva će biti obnovljena isto kao i crkva sv. Mihaela na brijegu kod groblja, te puno sigurnija, ali i ljepša. Time je zadovoljan bio i nadbiskup.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.12.2023. 12:08:38

Create Account