Držić i Cervantes, izložba slika Dubravka Kastrapelija u galeriji dvorane NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2024. 12:51:35
Početak: 29.04.2024. 19:00
Držić i Cervantes, izložba slika Dubravka Kastrapelija u galeriji dvorane NS Sesvete

Foto: NS Sesvete

Akademski slikar Dubravko Kastrapeli u ponedjeljak, 29. travnja otvara izložbu svojih slika u galeriji dvorane NS Sesvete.




Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ organizira otvorenje izložbe akademskog slikara Dubravka Kastrapelija u ponedjeljak, 29. svibnja u 19 sati u galeriji dvorane Narodnog sveučilišta "Sesvete".


Tema ove izložbe je Držić i Servantes - Mediteranski krug smijehom, što predstavlja svestranost ovog umjetnika. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški smjer, u klasi prof. Kesera i kod prof. Damjanova na temu "Utjecaj umjetničkog djela na likovno izražavanje djece". Veći dio svog radnog vijeka proveo je u Hrvatskom Crvenom križu kao grafički dizajner, gdje je ilustrirao i dizajnirao brojne knjige, plakate, letke i slikovnice. Osim toga, bio je vanjski suradnik mnogih izdavača te ilustrator brojnih knjiga i udžbenika.


Posljednjih petnaest godina posvetio se ilustriranju omiljenih književnih djela, počevši s Cervantesovim "Don Quijoteom", a zatim prelazeći na djela našeg poznatog komediografa Marina Držića.


Suradnja s Domom Marina Držića u Dubrovniku trajala je deset godina i rezultirala je brojnim publikacijama, uključujući stripove "Novela od Stanca" i "Dundo Maroje", a prošle godine okrunjena samostalnom izložbom u Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku. Osim Držića i Cervantesa, Katrapeli se posvetio i likovnoj interpretaciji poezije Drage Gervaisa.


Trenutno radi putem obrta Atelier Kastrapeli i član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.



Vezane vijesti
Ažurirano: 3.5.2024. 10:24:15

Create Account