Josipović - Jelić: U Zagrebu tri nova slučaja Covida-19

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.8.2020. 15:39:35
Josipović - Jelić: U Zagrebu tri nova slučaja Covida-19

Foto: Grad Zagreb

U Zagrebu su u protekla 24 sata evidentirana tri slučaja pozitivnih na Covid-19, kroz vikend ukupno 42, priopćeno je na današnjoj konferenciji gradskog stožera civilne zaštite.



 U protekla tri dana vikenda testirana je 981 osoba, a pozitivno je njih 42. Ukupno je sada 190 aktivnih slučaja, dok se u samoizolaciji nalazi 396 osoba, objavljeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera Civilne zaštite. RAduje podatak da je u protekla 24 sata zabilježeno samo troje novooboljelih na području Zagreba.


„Od subote, 1. kolovoza u okviru preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a koje se tiču mjera postupanja u slučaju bolesti gostiju u turističkom smještaju, uspostavljena je karantena, odnosno jedinica za izolaciju u zajednici, na Sljemenu. Karantena je smještena u hotelu Tomislavov dom i raspolaže s 11 jednokrevetnih i 33 dvokrevetne sobe. U ovome trenutku niti jedan domaći ili strani gost ne nalazi se u karanteni“ izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović Jelić.


U Hrvatskoj 34 nova slučaja


U Hrvatskoj su potvrđena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, broj aktivnih slučajeva je 703, a četiri osobe su umrle, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.


"U protekla 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 703", stoji u priopćenju Stožera.


Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šest pacijenata.  Četiri osobe su umrle.


I dok se Slavojija čini se, konačno smirila, u Dalmaciji raste broj novooboljelih, danas u Splitsko-dalmatinskoj županiji bilježe čak 24 nova slučaja. Ostale županije imaju tek pojedinačne slučajeve ili ih nemaju. 

Od danas uz Ličko-senjsku, i Korpivničko-križevalčka županija je korona free žpanija bez ijednog aktivnog slučaja. Brojeve aktivnih slučajeva pogledajte ispod na karti.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5294 osobe zaražene koronavirusom, od kojih je 153 umrlo, a 4438 se oporavilo.


U samoizolaciji je trenutno 2520 osoba. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account