Zlatna bijela vina - najbolje hrvatske mješavine

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 13.8.2022. 15:03:16
Zlatna bijela vina - najbolje hrvatske mješavine

Foto: iVino

Slavonija, Moslavina, Istra i Dalmacija imaju zlatna bijela vina pokazalo je White Blend, prvo ocjenjivanje hrvatskih mješavina bijelih sorata,koje su  organizirali u Esplanade Zagreb Hotelu Ana Rogač i Ivo Kozarčanin, osnivači projekta iVino. Uzorci su stigli iz svih dijelova Hrvatske, od Erduta na istoku do Pelješca na jugu.


Venja 2006. i 2010. Ivana Enjingija iz Kutjeva (graševina, rajnski rizling, sivi pinot, traminac i sauvignon), Cuvée Blanc Limited Edition 1 od malvazije, chardonnaya, sauvignona i viogniera različitih berbi Morena Degrassija iz Savudrije, Jubilea, mješavina zelenog silvanca iz 2011., chardonnaya iz 2014. i graševine iz 2016. Jasne Antunović iz Erduta, Dragonada 2017. od chardonnaya i bijelog pinota koju je Nikica Katić iz moslavačke Kleti Romić posvetio djedu Dragi i baki Nadi te Draga Riserva 2019., mješavina kujundžuše, pošipa, žilavke, chardonnaya i sauvignona s položaja Vučja Draga vinarije Grabovac iz Donjeg Prološca zlatni su bijeli blendovi s ocjenjivanja White Blend .

Vina su ocjenjivali enolozi  Nataša Puhelek Puština, mr.sc. Franjo Francem i Dominik Jagunić, sommelier dr. sc. Žarko Stilin i vinski kritičar Ivo Kozarčanin.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2024. 16:01:44

Create Account