Veleposlanik Njemačke preuzeo Povelju o posmrtnom proglašenju Hansa-Dietricha Genschera počasnim građaninom Grada Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.8.2017. 23:30:47
Veleposlanik Njemačke preuzeo Povelju o posmrtnom proglašenju Hansa-Dietricha Genschera počasnim građaninom Grada Zagreba

Foto: Zagreb hr

Gradonačelnik Milan Bandić predao je danas u Gradskoj upravi veleposlaniku SR Njemačke u RH Nj.E. Thomasu Eberhardu Schultzeu Povelju o posmrtnom proglašenju saveznog ministra Hansa-Dietricha Genschera počasnim građaninom Grada Zagreba, koju je Gradska skupština Grada Zagreba donijela 19. travnja ove godine.

 

U izjavi za novinare nakon susreta, veleposlanik Schultz je istaknuo da mu je bila posebna čast i zadovoljstvo preuzeti Povelju, napomenuvši da je Hans-Dietrich Genscher puno toga učinio za Njemačku, ali i za Hrvatsku. U njegovo vrijeme došlo je do ujedinjenja Njemačke, a značajno je doprinio i priznanju Hrvatske te zato vjerujem da ga neće zaboraviti ni Njemačka ni Hrvatska.

 

Veleposlanik je, također, gradonačelniku Bandiću prenio zahvalu udovice Barbare Genscher za ovu posebnu gestu koja joj puno znači, a koja ujedno, kako je naglasio, dodatno povezuje Njemačku i Hrvatsku.
Vezane vijesti
Ažurirano: 2.3.2023. 14:53:18

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account