Tabor Film Festival od 6. do 9. srpnja

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 7.3.2017. 17:45:40
Tabor Film Festival od 6. do 9. srpnja

Foto: HINA/ HFS/ ik

Petnaesto izdanje Tabor Film Festivala, međunarodnoga festivala kratkometražnog filma, održat će se od 6. do 9. srpnja u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, a uz filmski dio festival će ponuditi i popratni glazbeni program na pet pozornica, najavili su u utorak organizatori na konferenciji za novinare u dvorcu Veliki Tabor.


Ove je godine prijavljeno više od tisuću radova iz osamdesetak zemalja. Program je natjecateljski u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji s animiranim, dokumentarnim, igranim i eksperimentalnim filmovima. Bit će i nekoliko retrospektiva, dječjeg programa i posebnih događanja kao što su Zagorski specijal ili Noć žive publike.

U glazbenom programu nastupit će Urban & 4, amsterdamski bend My Baby te Antenat i J.R. August. To je samo dio od više od 30 izvođača, DJ-eva i nastupa na pet pozornica. Krajem ožujka bit će otvoren natječaj za hrvatske i slovenske bendove, a Tabor Film Festival imat će i dva službena koncerta "zagrijavanja" - Drvored u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 27. travnja i Repetitor u zabočkom Regeneratoru 6. svibnja.

Ove godine posebnost festivala su i brojna predavanja, promocije knjiga i radionice pa će tako o budućnosti obrazovanja govoriti Boris Jokić.

Direktor Festivala Nenad Borovčak istaknuo je spoj filmskoga i glazbenog dijela programa s turizmom, poslovnu suradnju s Termama Tuhelj i Termama Olimia s obje strane hrvatsko-slovenske granice te predstavljanje zagorske gastronomije. O važnosti međunarodnog festivala govorio je i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo da Tabor Film Festival daje imidž Zagorju i dovodi turiste iz inozemstva koji možda nikada ne bi posjetili ovaj dio Hrvatske.

"Imati međunarodni festival s tolikim brojem filmova, koncerata i grupa koje gostuju praktički iz čitavog svijeta ne mogu si priuštiti ni puno veći gradovi ili sredine u Hrvatskoj. Moramo iskoristiti priliku da dio Zagorja i Hrvatske gosti ponesu sa sobom", kazao je Kolar zahvalivši Građanskoj organizaciji za kulturu na 15-godišnjem radu na organizaciji festivala.


(Hina)


Create Account