GIPSY KINGS feat. Tonino Baliardo raspametili publiku u Vrsaru

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.8.2023. 12:25:49
GIPSY KINGS feat. Tonino Baliardo raspametili publiku u Vrsaru

Foto: Manuel Paljuh

Spektakularan završetak četverodnevnog Festivala "U Zagrljaju Kamena i Mora" u Vrsaru.Nevjerojatna četvrta večer trećeg Montraker Festivala " U zagrljaju kamena i mora" obilježena je spektakularnim nastupom svjetski poznate grupe Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo.

 

Zvukovi mješavine flamenca, rumbe, salse, popa i romske glazbe odjekivali su Vrsarom, a hitovi koje svi znamo poput "Bamboleo", "Djobi djoba", "Volare", "Baila Me" i mnogi drugi rasplesali su sve prisutne. Energija s pozornice prenijela se na publiku, stvarajući euforično ozračje koje će sigurno ostati urezano u sjećanjima. Njihov bogati repertoar kombinira toliko energične ritmove, strastvene vokale i virtuoznu svirku gitara čime stvaraju iznimno zabavno i zarazno iskustvo za publiku.

 

Grupa je osnovana u južnoj Francuskoj 1978. godine, a njeni članovi potječu iz romske obitelji Reyes i Baliardo. Njihova glazba istražuje bogatstvo romske tradicije i kulture te ju kombinira s modernim glazbenim elementima, stvarajući jedinstveni zvuk koji je osvojio srca publike diljem svijeta.

 

Dok se u Vrsaru sliježu dojmovi zadnje večeri festivala, legendarni Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo, pripremaju se za nastavak turneje po našoj obali. U ponedjeljak, 28. kolovoza, Gipsy Kings i Tonino nastupaju u Opatiji, a 30. kolovoza u Splitu na festivalu “S okusom soli..” obećavajući istu razinu energije i entuzijazma kojom su osvojili Vrsar. Organizatori naglašavaju da će se, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika u narednim danima, koncerti održati u zatvorenim prostorima, o čemu će posjetioci biti na vrijeme obaviješteni.

 

Kamenolom Montraker i ove je godine postao mjesto nezaboravne glazbene čarolije pod zvijezdama. Festival “U zagrljaju kamena i mora” još jednom je dokazao svoju sposobnost spajanja izvanredne glazbe s prirodnim okruženjem, stvarajući iskustvo koje prelazi granice konvencionalnih događaja. Sjećanja na četiri nezaboravne večeri ostat će živa, podsjećajući nas na snagu glazbe i prirode koje zajedno stvaraju čarobne trenutke.Create Account