Učenici GŠ Zlatka Grgoševića izradili mural na zidu staračkog doma u Brestju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2024. 10:36:49
Učenici GŠ Zlatka Grgoševića izradili mural na zidu staračkog doma u Brestju

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića, Borko Samec/Sesvete danas

Izrada murala - suradnja Glazbene škole Zlatka Grgoševića i SeneCura doma za starije i nemoćne Sesvete.




Glazbena škola Zlatka Grgoševića i SeneCura dom za starije i nemoćne Sesvete nastavljaju svoju višegodišnju suradnju unutar lokalne zajednice. Korisnici Doma redovno su zadovoljna publika koncertima učenika glazbene škole, a rado se priključuju i njihovim drugim aktivnostima kao što je bilo sudjelovanje u projektu »,Glazbeni triatlon“ koji iz godine u godinu Glazbena škola Zlatka Grgoševića organizira u svibnju. Na tom su događaju slušali koncert orkestara, zaplesali valcer, ali i radili fizioterapijske vježbe. 


Ovaj put suradnja je nastavljena izradom murala na 20 metara dugom potpornim zidu ispred zgrade Doma. Učenicima 3. razreda srednje Glazbene škole Zlatka Grgoševića ovo je bila projektna nastava likovne umjetnosti koju predvodi njihova nastavnica Andrea Žuljević. Zajedno su na satovima likovne umjetnosti zajedničkim snagama oformili skicu murala koja je potom digitalizirana te odobrena od strane vodstva Doma, a realizirana u srijedu u popodnevnim satima na radost promatrača, štićenika Doma. Uz to što što su glazbeno talentirani, učenici su ovime pokazali i svoje velike afinitete prema likovnoj umjetnosti.


Osim što se radilo o projektnoj nastavi, ovdje se radi i o vrlo lijepom primjeru međugeneracijske suradnje i solidarnosti u lokalnoj zajednici.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.5.2024. 10:42:12

Create Account