Počelo je korištenje Terapijskog vrta Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.6.2021. 18:49:10
Počelo je korištenje Terapijskog vrta Sesvete

Foto: Facebook/Mali dom

Nakon predaje ključeva vrta štićenici rehabilitacijskih institucija i udruga počeli su s korištenjem Terapijskog vrta.



Nakon što je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada unutar pokrenutog EU projekta „proGIreg“ čiji je najveći dio revitalizacija bivšeg kompleksa mesne industrije "Sljeme" Sesvete, na djeliću tog prostora uredio Terapijski vrt, počelo je njegovo korištenje.


Primopredaja ključeva vrta i prvo zajedničko druženje u Terapijskom vrtu održano je proteklog četvrtka. Uz predstavnike gradskih institucija, nazočili su predstavnici ustanove Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom – Zagreb“, udruga „CeDePe“ – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb i Centar „Novi Jelkovec“ – javna ustanove socijalne skrbi. Štićenici ustanova u lijepo uređenom vrtu, mogu jednostavno pristupiti sadnji začinskog bilja i povrća, jer su za njih prilagođene posebne gredice kako bi im pristup bio što jednostavniji i lako dostupan.


Terapijski vrt je uređen i osmišljen i kao višeosjetilni park kako bi korisnici kroz različite osjetne sustave mogli doživjeti, istražiti i učiti o prostoru koji ih okružuje.


Osim druženja i sadnje, predviđene su i radionice različitih sadržaja kroz određeni period vremena, vodeći računa o vremenskim uvjetima. Ostavljena su mjesta za interaktivne skulpture koje će, zajedno sa svojim terapeutima, osmišljavati sami korisnici ustanova.


Izvor: Zagreb.hr, Mali dom


Create Account