PP Sesvete: Sigurnosna situacija na sesvetskim cestama značajno je pogoršana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.11.2021. 10:08:51
PP Sesvete: Sigurnosna situacija na sesvetskim cestama značajno je pogoršana

Foto: Sesvete danas, ilustracija

Sesvetska je policija objavila podatke koji ukazuju na značajno pogoršanje sigurnosne situacije na sesvetskim prometnicama, ide se u oštriju kontrolu prometa.



U informaciji o stanju sigurnosti u cestovnom prometu kaže se da je praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske postaje Sesvete utvrđeno kako je u odnosu na prethodnu godinu došlo do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu (u periodu od 01.01. do

30.10.2021).


U tom se periodu i dogodilo ukupno 349 prometnih nesreća odnosno 62 prometne nesreće više nego u istom razdoblju prošle godine kada se dogodilo 287 prometnih nesreća.


Od navedenog broja prometnih nesreća u 2021. godini dogodile su se 3 prometne nesreće u kojima su osobe smrtno stradale, dok se 2020. godine dogodila jedna prometna nesreća sa smrtnom posljedicom.


Nadalje, u 2021. dogodila se 121 prometna nesreća u kojoj su sudionici ozlijeđeni od kojih je 29 osoba zadobilo teške, a 134 lake tjelesne ozljede, dok je 2020. godine broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama bio 108 u kojima je 27 sudionika zadobilo teške, a 113 sudionika lake tjelesne ozljede.


"Sukladno navedenom Policijska postaja Sesvete će tijekom mjeseca studenog 2021. godine u dane vikenda provoditi preventivno - represivne akcije ,ČETIRI UBOJICE U PROMETU“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).


Osim navedenog, provoditi će se i ciljane akcije usmjerene na prekršaje prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga. Prilikom nadzora prometa svi zaustavljeni vozači biti će podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola odnosno alkotestiranju. Sankcionirati će se prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća" navode u sesvetskoj policiji.


Tijekom provođenja ovih aktivnosti policijski službenici će posebno kontrolirati promet na prometnicama i mjestima gdje su, sukladno analitičkim podacima za proteklu godinu, pješaci najčešće stradavali u prometu i gdje je evidentiran veći broj prekršaja ove ciljane skupine sudionika u prometu ( posebice na pozicijama u Kobiljačkoj ulici, na raskrižju ulica Zagrebačka — Bistrička — Ninska, raskrižje ulica Kašinske i Trakošćanske, te u Kašini, ulica Ivana Mažuranića.


Preventivno represivne akcije provode se s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama, smanjenja broja prometnih nesreća s teškim posljedicama za pješake, odnosno smanjenja ukupnog broja prometnih nesreća i podizanja ukupne razine sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama.


"Ovim putem apeliramo na javnost odnosno sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise kako bi svojim ponašanjem i primjerom smanjili broj stradalih i ozlijeđenih osoba na našim prometnicama", zaključuju iz sesvetske policije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2023. 13:40:59

Create Account