Središnja protupožarna uloga DVD-a Sesvete naglašena na subotnjoj skupštini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.3.2023. 17:04:06
Središnja protupožarna uloga DVD-a Sesvete naglašena na subotnjoj skupštini

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Središnje stožerno vatrogasno društvo na području GČ Sesvete svakako je DVD Sesvete.



DVD Sesvete svakako je središnje vatrogasno društvo sesvetskog područja. Kako su Sesvetsko područje zahvaća ogromni prostor, na sjevernom dijelu djeluju još dva stožerna društva Kašina  Moravče, međutim DVD Sesvete u prostoru svoje ingerencije štiti daleko najveći broj građana. Požarna i druga ugroza još je veća budući da JVP iz baze u Dubravi ne može za Sesvete postići petnaestominutni standard od poziva do dolaska na intervenciju. Stoga je dobrovoljno vatrogastvo na prostoru Sesveta, posebice prigorskog dijela izuzetno značajno. 

 

A taj je značaj itekako vidljiv iz godišnjeg izvještaja o radu društva kojeg je podnio zapovjednik društva Drago Ruga. Društvo koje broji 142 člana od kojih 45 operativaca u prošloj je godini hitalo na 50 intervencija od kojih je bilo 29 požara otvorenog prostora, 7 požara stambenih objekata, 4 požara gospodarskih objekta, jedan požar vozila, 4 prometne nesreće i 4 osiguranja. U svi tim intervencijama je sudjelovalo ukupno 25 operativna vatrogasca. Bilo je tu i niz drugih aktivnosti primjerice osiguranja i dežurstava.   

U svom voznom parku DVD Sesvete ima 7 vozila, navalno, cisternu, terensku cisternu tzv. "šumara" interventni terenski pick up i dva kombija. 


Za svoju budućnost ne trebaju brinuti, jer u svom sastavu imaju i 36 članova podmlatka i mladeži koje polako pripremaju za djelovanje u vatrogastvu, te da jednog dana preuzmu odgovornost za ovo značajno društvo koje je u svom govoru posebno pohvalio zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Srećko Bahlen, a Božji blagoslov na sve članove društva zazvao sesvetski župnik preč. Marijo Migles. 


Skupu su se također obratili predsjednik bratskog društva Prelog Slavko Štefan i predsjednik prijateljskog PGD-a Mestje iz Slovenije  Sandi Jančič.


Zaslužnima su podijeljene zahvalnice, medalje i plakete za djelovanje u društvu ili doprinos radu društva.  



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account