Tomašević: Očekujem početak gradnje Branimirove u lipnju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.5.2023. 16:21:34
Tomašević: Očekujem početak gradnje Branimirove u lipnju

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Poduzeće Zagorje gradnja trebao bi izvesti radove u roku od 5 mjeseci od njihova početka.



Na današnjoj konferenciji za  novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević je na naš upit o stanju s produžetkom Branimirove rekao da bi izgradnja trebala započeti u lipnju.


"Odabran je izvođač radova i riješeni su svi imovinsko-pravni odnosi na trasi 1. etape produžetka Branimirove. Za sada još nismo u posjedu dvije nekretnine, očekujemo da će prva biti predana mirno, a za drugu očekujem da ćemo stupiti u posjed do lipnja, tako da tijekom lipnja konačno započinjemo izgradnju produžetka Branimirove", izjavio je Tomašević na današnjoj presici.


Naravno, prva etapa se odnosi dionicu od Zagrebačke do Brestovečke ulice. Ugovor vrijedan 4,3 milijuna eura je potpisan je još 29. ožujka, a evo na naše pitanje gradonačelnik ga je danas javno obznanio.


Prethodno je imao za potrebu reći da nije on taj koji bira ili određuje izvođača radova, nego da grad Zagreb. Odnosno postoji Povjerenstvo za odabir izvođača radova koje, kako reče, djeluje po proceduri i često puta je do sada bio slučaj da on (Tomašević op.a.) nije bio sretan odabranim izvođačem, ali je svejedno potpisao ugovor. Isto tako je rekao da se ostali sudionici natječaja uvijek mogu žaliti DKOM-u kao drugostupanjskom tijelu ukoliko s tijekom postupka ili odlukom nisu zadovoljni.


U ovom slučaju za izvođača radova odabrana je tvrtka Zagorje gradnja, a radovi bi trebali biti završeni u roku od pet mjeseci od njihova početka ili drugim riječima, trebali bismo očekivati da ćemo se po prvoj dionici produžetka Branimirove provesti krajem studenog ili početkom prosinca ove godine. Preostaje nam navijati za poštivanje ugovorenog roka koje kod nas i nije baš tako čest slučaj.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 3.5.2024. 12:36:08

Create Account