Uklonjeno je nikad do kraja izgrađeno gimnazijsko parkiralište, uskoro će se vratiti na to mjesto livada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2024. 13:16:57
Uklonjeno je nikad do kraja izgrađeno gimnazijsko parkiralište, uskoro će se vratiti na to mjesto livada

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Još koji kamion zemlje i malo rada bagerom, kod gimnazijske sportske dvorane ponovo će biti vraćena livada unatoč potrošenih gotovo 400 tisuća eura gradskih novaca za izgradnju parkirališta.



Dvadesetak godina moralo se čekati da bi tada izborne 2021. godine Bandić odlučio konačno izgraditi parkiralište kod sportske dvorane Gimnazije Sesvete. To je parkiralište nasušno potrebno za dvoranu, jer je sastavni dio građevinske dozvole i dvorana neće niti nakon više od 20 godina dobiti uporabnu dozvolu, ako se uz nju ne izgradi parkiralište sa 147 parkirnih mjesta za automobile i 3 parkirna mjesta za autobuse, kako je predviđeno građevinskom dozvolom za dvoranu.


Ne ulazeći u to zašto je prethodna gradska vlast čekala toliko godina da izgradi parkiralište, ali dolaskom izborne godine, 3. veljače 2021. pompozno su počeli radovi izgradnje parkirališta, da bi nakon svega tri mjeseca, početkom travnja Općinski sud u Sesvetama donio rješenje o privremenoj zabrani izvođenja radova, jer se pojavio privatni vlasnik parcele koji tvrdi da se na jednom dijelu njegove parcele nezakonito izvode radovi.


Pravni postupak koji je potom uslijedio donio je krajem prošle godine pravorijek kojim je Grad Zagreb pravomoćno izgubio postupak, te po odluci suda, na traženje vlasnika, morao je cjelokupnu površinu vratiti u prvobitno stanje, dakle u livadu.


SUD ZAUSTAVIO IZGRADNJU PARKIRALIŠTA KOD GIMNAZIJSKE SPORTSKE DVORANE


Za izgradnju parkirališta Grad je svojedobno Zagrebačkim cestama  uplatio nešto malo više od 260 tisuća eura, a potom je jednoj privatnoj tvrtki Grad platio cca 130 tisuća eura za uklanjanje do tad izgrađene građevine i povratak u prvobitno stanje, dakle ukupni trošak cca 400 tisuća eura za ništa. 


RAČUN BEZ KRČMARA: POLUIZGRAĐENO PARKIRALIŠTE KOD GIMNAZIJE MORA SE VRATITI NATRAG U LIVADU


Zanimljivo je da  na cijelom tom prostoru po važećem GUP-u ionako se ne može izraditi ništa drugo osim sportskih objekata u što ulazi i parkiralište za sportske objekte, pa stoga nije baš posve jasna uloga privatnog vlasnika koji je odbio nagodbu. 


Kako god bilo, dvorana će i nadalje biti bez uporabne dozvole, jer nema parkirališta, a navezena zemlja na prostoru nesuđenog parkirališta ovog će se proljeća zazeleniti, čekajući neka druga vremena i neke druge odluke oko potrebnog parkirališta.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.12.2023. 17:39:51

Create Account