Za željezničko stajalište Sesvetska Sela uskoro se otvara natječaj za izvođenje radova.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2023. 17:02:40
Za željezničko stajalište Sesvetska Sela uskoro se otvara natječaj za izvođenje radova.

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Kad naredni tjedan završi postupak savjetovanja, kreće se u raspisivanje javnog natječaja za izvođača radova.



Priprema projekta za željezničko stajalište Sesvetska Sela intenzivno napreduje. Trenutno je u postupku savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima koje bi trebalo biti završeno naredni tjedan nakon čega se uskoro raspisuje natječaj za izvođača radova.


Prema procjenama iznos investicije mogao bi biti 2,2 milijuna eura bez PDV-a, no, konkretniji iznosi će se vidjeti u ponudama. Očito je da je svojedobni dolazak ministra Olega Butkovića u Sesvete pokrenuo proces željezničkog ulaganja u ovo područje. Činjenica je da je željeznica vrlo trom sustav, da sve ide sporo, no, kad krene ne zaustavlja se. Tako je prije godinu dana konačno pušteno u promet stajalište Sesvetska Sopnica, a tada je najavljena izgradnja stajališta Sesvetska Sela.


U međuvremenu je napravljeno mnogo "papirnatog", ali i političkog posla. 


"Pa znate i sami, ako nekoga ne ganjate, ako mu ne dosađujete, ne visite stalno kod njega, tada nećete baš tako brzo ostvariti svoj cilj. Mi smo, kolega Dražen Markota i ja vrlo često posjećivali direktora HŽ infrastrukture Ivana Kršića, pitali o projektu, poticali da se sve ubrza i vjerujem da je ovo sada rezultat i toga", kaže nam Ante Deur, saborski zastupnik i predsjednik sesvetskog HDZ-a, a spomenuti  kolega na to dodaje: "Mi šutimo i radimo, ne hvalimo se na sva zvona o tome, važno nam je da se projekt što prije ostvari i ono što je isto tako važno, u taj smo projekt dodali i parkiralište koje će također izgraditi željeznica", kaže Markota.


Ukoliko će sve ići prema nekom planu, mogli bismo do kraja ove godine imati odabranog izvođača radova, a onda samo fizičko ostvarenje projekta više nije daleko. 


....i da, Butković će platiti tu janjetinu u Sesvetama jer je obećao doći na otvorenje stajališta Sopnica i potom platiti janjetinu uzvanicima i novinarima, no to je za sada propustio učiniti, ali imamo dokaz njegova obećanja. 


Samo stajalište s velikim parkiralištem nalazilo bi se uz Međugorsku ulicu kako je pokazano na fotografijama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account