Otvorena izložba Kelčeci - otac i sin (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.9.2022. 10:01:42
Otvorena izložba Kelčeci - otac i sin  (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izložba skulptura i slika sesvetskih akademskih umjetnika oca i sina Branka i Davida Kelčeca otvorena je sinoć u velikoj dvorani Zelenih i plavih Sesveta.




Rijetki su umjetnici koji još za života postanu poznati i priznati, a na našem prostoru, možemo reći i legendarni Keljo - Branko Kelčec, akademski kipar iz Planine Donje koji iako umjetnički izdignut u rang najvećih hrvatskih kipara, ostao je "narodni čovjek", pravi Prigorec koji i dan danas rado popriča sa svakim čovjekom, popije kavicu, gemišt ili tropicu 'z Planine i ne odvaja se od načina života kakvog živi cijeli život.


Ovaj vrlo omiljeni Sesvećan otac je jednako pozitivnog sina, jer kako zna i sam reći: jabuka ne pada daleko od kruške. David je akademski slikar, a osim što stvara izrazito koloristička djela od kojih su neka izložena na ovoj izložbi, u OŠ Brestje predaje učenicima likovnu kulturu i jednako je omiljen u kolektivu, među roditeljima, a i cjelokupnom populacijom koja ga pozna.


Na izložbu ovim iznimnim, a opet običnim ljudima sinoć su unatoč kijametu od vremena došli mnogobrojni štovatelji umjetnosti, prijatelji, poznanici i znatiželjnici. Otvorenje je uveličao i ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, Goran Grlić Radman i sam Sesvećan još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća kojemu je Prigorje, kako sam kaže odavno priraslo srcu. Bio je tu i saborski zastupnik Ante Deur i još mnogi uglednici, da ne krenemo sad s beskonačnim nabrajanjem.


O Kelčecima je nakon pozdravne riječi Radoslava Dumančića, tajnika Zelenih i plavih Sesveta prigodom otvorenja na sebi svojstven humorističan način progovorio predsjednik udruge Ane Damjanović, dok su autori Branko i David zahvalili svima koji su omogućili postavu ove reprezentativne izložbe. 


Vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić obratio se lijepim riječima vezanima na autore  samu izložbu, dok je na posljetku ministar Grlić Radman otvorio izložbu koju će štovatelji umjetnosti, posebice kiparstva i slikarstva moći razgledati radnim danima do kraja listopada.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 27.3.2024. 9:12:05

Create Account