Tjedan školskog doručka obilježen u OŠ Vugrovec - Kašina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.10.2020. 15:45:23
Tjedan školskog doručka obilježen u OŠ Vugrovec - Kašina

Foto: OŠ Vugrovec-Kašina

Učenici 1.d i 2.e razreda OŠ Vugrovec-Kašina, PŠ Prekvršje obilježili su od 12. do 16. listopada Tjedan školskog doručka kako bi  podigli svjesnost o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. Tijekom tjedna učiteljice Snježana Prusec-Kovačić i Zrinka Šarić-Rogina izrađivale su idealni razredni školski jelovnik vodeći se priloženim uputama iz Nacionalnih smjernica za prehranu u osnovnim školama. Učenici su naučili što sve može uključivati zdravi doručak te su provjerili nalaze li se te namirnice na njihovom idealnom jelovniku. Također su naučili što je i kako se izračunava indeks tjelesne mase BMI (ITM). Organiziran je i razredni kviz o tome što se jede za doručak u našem kraju, te su učenici izradili plakat na temu zdravog doručka.


Osim toga, učenici su učili postaviti  i pospremiti stol za jelo te kako se ponašati za stolom.


No, najzanimljiviji od svega učenicima su bili okusni testovi. Mnogi od njih prvi su puta kušali neku hranu (med, sušeno voće, sirni namaz s povrćem, orašaste plodove, namaz od tune, maslac, kivi....), a mnogima je za to trebala i velika hrabrost. 


"Veliko je zadovoljstvo što su djeca probala neke nove okuse i zaključila da im odgovaraju te će ih uključiti i u svoj jelovnik", izjavila je učiteljica Snježana Prucec-Kovačić.


Cijeli tjedan bio je u znaku školskog doručka. Učiteljice su  odgojno-obrazovne ishode vezane uz zdravlje i zdravu prehranu ostvarile u hrvatskom jeziku, prirodi i društvu, likovnoj i glazbenoj kulturi, a međupredmetne teme na satu razrednika i izvannastavnoj aktivnosti.


Učenici su gledali prezentacije, čitali i pjevali pjesmice, slikali, oblikovali, glumili,  razgovarali i pisali o zdravlju i zdravoj hrani. 

U realizaciju projekta Tjedan zdravog doručka u 1.d i 2. e uključila se i učiteljica u produženom boravku Matea Josić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.9.2022. 12:39:49

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account