Izvrstan odaziv građana na darivanje krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2023. 12:28:24
Izvrstan odaziv građana na darivanje krvi u Sesvetama

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Na iznadprosječni odaziv zacijelo je potaknulo i dobro vrijeme.Na jučerašnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je, kao i uvijek, održana u velikoj dvorani Doma obrtnika Sesvete odazvalo se za sesvetske prilike iznadprosječnih 71 građana. Od njih 14 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga, najčešće nepravilan tlak ili preniska razina željeza u krvi, tako da je prikupljeno 57 doza životno važne tekućine.


Plan za svaku akciju u Sesvetama, a koja se održava jednom mjesečno je 50 prikupljenih doza, tako da je ovo bilo solidno iznad planiranoga. Još jedna lijepa vijest s akcije nam govori da je pristupilo po prvi puta četvoro novih, mladih sugrađana koji su došli po prvi puta dati krvi i time se priključili sa svakom akcijom sve većoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi. 


"Posebno nas raduje što su došli mladi, jer na njima i počiva dobrovoljno davalaštvo i nadam se da će i ostati naši darovatelji. Koristim ovu priliku da njima, a i svim ostalima koji su se odazvali i pokazali dobru volju i humanost najljepše zahvaliti", rekao je voditelj sesvetskog dijela Crvenog križa Željko Turčić.


Naredna akcija je sredinom listopada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.11.2023. 12:03:38

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account