Šegrt Hlapić u Noći muzeja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2018. 14:50:07
Šegrt Hlapić u Noći muzeja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvećani su imali ove godine prigodu pohoditi dvije doista impresivne izložbe u Noći muzeja. O onoj Muzeja Prigorja smo već pisali, a prema impresijama mnogih posjetitelja, nesvakidašnja, izuzetna priredba spomenute muzejske manifestacije odvijala se u vrtiću Šegrt Hlapić, doduše u djeci malo primjerenijem terminu, međutim više od 1350 posjetitelja koji su preuzeli besplatne ulaznice govori o jednoj doista posebnoj muzejskoj večeri, nismo provjeravali, ali moguće jedinstvenoj u Hrvatskoj. O toj čarobnoj noći u vrtiću piše ravnateljica Branka Benčec.



   Jedna od destinacija u Noći muzeja , koju je ove godine bilo uistinu vrijedno posjetiti, bio je Dječji vrtić „Šegrt Hlapić“ u Sesvetama. Pod motom „Dijete i sport“ kroz bogati program koji je bio prvenstveno namijenjen djeci, ali i svim drugim posjetiteljima prikazana je ta tajna veza vrtića, sporta i umjetnosti. 

Posjetitelji su mogli razgledati izložbu dječjih likovnih radova na temu „SPORT“ te sportskih rekvizita koje su djeca izradila zajedno sa svojim odgojiteljima kao i sportskih rekvizita čiji su vlasnici upravo članovi obitelji djece polaznika vrtića. Uz umjetnički doživljaj tu je i neizostavni edukativni sadržaj kroz koji su posjetitelji mogli naučiti ponešto o sportskim rekvizitima, olimpijadi, povijesti sporta, sportu općenito. 

Dio izložbe bio je posvećen i obiteljskim fotografijama djece, njihovih roditelja, baka, djedova, prijateljeja, djelatnika vrtića... snimljenim u sportskim aktivnostima, kao i trofejima koje su osvojili. Upravo je ovaj kutak obiteljskih uspomena dao jednu dodatnu toplu notu ovoj izložbi.

Kroz interaktivne radionice najmlađi posjetitelji mogli su se iskušati u izradi tradicionalnih sportskih rekvizita te ih potom  iskušati u starim sportskim igrama u radionici " 3...2...1...kreni".

Djeca, ali i odrasli pokazali su veliko zanimanje i za radionicu  "Stvaramo umjetnost pokretom i svjetlom", u kojoj su mogli eksperimentirati različitim materijalima na svjetlosnim stolovima te slikati po svjetlosnim pločama. Posebna bajka odvijala se u „Zimskom olimpijskom selu“ uz koju je bila izložena dojmljiva maketa zimskih sportova, a prava čarolija odvijala se u vrtićkoj „Čarobnoj sobi“. Najmlađi posjetitelji strpljivo su čekali u redu na priče o sportu u vrtićkoj knjižnici - pričaonici.

 Cjelokupni ovaj događaj upotpunili su gosti iz svijeta sporta koji su dijelili autograme, svoje sportske rekvizite te se družili i fotografirali s posjetiteljima izložbe. Vrtić je tako ugostio mlade nade košarke Marka Arapovića iz KK „Cedevita“ i Martu Savić iz KK „Trešnjevka“ te hokejaše iz HK „Medveščak“, Domagoja Poljaka i Antu Krajinu. Posebno je bilo zanimljivo upoznati Nevenku Lisak, jednu od legendi umkjetničkog klizanja koja je djevojčice razveselila svojim sportskim kostimima. I na kraju tu je svakako naš proslavljeni sesvetski hrvač Ivan Huklek te njegov trener Slavko Benčec.

Kroz vremeplov vrtića imali smo priliku vidjeti desetogodšnji razvoj i postignuća najvećeg vrtića u Sesvetama. 

I za kraj, uživajući u videoprojekciji različitih vrtićkih sportskih događaja, okrijepili smo se uz promociju i degustaciju zdrave vrtićke prehrane, koju ćemo zahvaljujući receptima koje smo ponijeli zasigurno isprobati i kod kuće.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.1.2024. 13:17:08

Create Account