Bandić: Izgradit ćemo Spomenik Domovini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.9.2018. 7:56:23
Bandić: Izgradit ćemo Spomenik Domovini

Foto: Zagreb.hr

U proljeće bi trebali početi radovi na gradnji Spomenika Domovini kod Dvorane Vatroslava Lisinskog. Raspisan je natječaj za izgradnju spomenika u vrijednost oko 21 milijun kuna, za mjesec dana bi trebale biti prikupljene ponude, a onda počinje postupak javne nabave.


Spomenik Domovini napravit će se na livadi između Dvorane Vatroslava Lisinskog i Gradske uprave, a trebao bi  se sastojati od velikog oltara i Zida svjetlosti - inspiriranog Zidom boli iz Selske ceste srušenog 1993. godine. 


Ono što je važno reći da smo htjeli na ovome mjestu projektirati mjesto osnovnog hrvatskog identiteta. To je mjesto gdje se integrira i spaja Hrvatska na jedinstven način koji pretpostavlja poštovanje, naš identitet, naše gene, našu prošlost, a vjerujem i budućnost, istaknuo je autor spomenika, Nenad Fabijanić.


Krajem kolovoza dobivena je građevinska dozvola za izgradnju spomenika, a raspisan je i javni natječaj, 24. rujna je otvaranje ponuda. Isto tako je raspisan natječaj za nadzor u vrijednosti od 800 tisuća kuna. Nakon toga počinje cijeli postupak javne nabave do ugovaranja, rekao je Damir Đerzić ispred Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju Grada.


Na Spomenik Domovine, preko puta Ulice grada Vukovara, trebao bi gledati Spomenik Franji Tuđmanu koji će zamijeniti tamošnju piramidu.Vezane vijesti
Ažurirano: 23.9.2019. 12:40:53

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account