Najavljen 9. Pink Day, festival ružičastih vina

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 13.5.2022. 13:50:09
Najavljen 9. Pink Day, festival ružičastih vina

Foto: Marko Čolić

U ružičastim vinima i ružičastoj atmosferi uživat će  21. i 22. svibnja u prostoru kluba Lauba u  Zagrebu.Održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 9. Pink Day – festival  rosé vina (zajedno sa svojim „festivalom u festivalu“  ekstra djevičanskih maslinovih ulja ) GREEN IN PINK  by Romerquelle . Festival se ove godine održava dva dana:  u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022.  u  Laubi – kući za ljude i umjetnost.

Direktorica festivala Sanja Muzaferija  najavila je  novost – Pink Mixology, gdje će posjetitelji moći kušati i ružičaste ginove, tonic watere i koktele! 

Uz kušanje vina, kao i uvijek na Pink Dayu – nude se edukativni sadržaji i zabava. 

Predstavljena je i kampanja "I ja sam Domaćica" sponzora i partnera Pink Daya tvornice Kraš. Marina Knežević direktorica  marketinga Kraša rekla je da je to projekt  kojem je cilj da u društvu osvijesti da žene u svakom poslu, pa tako i u enologiji, vinarstvu, maslinarstvu, novinarstvu, odvjetništvu, menadžerstvu  i u drugim djelatnostima, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Važno je podsjetiti da je posao  domaćice itekako zahtjevan i složen, a da u našem društvu ima puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među  članovima obitelji.

PINK DAY će i ove godine ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim naočalama, željnih druženja – osobito nakon svega što nas je u posljednje vrijeme zadesilo – istaknula je Zrinka Jelić – Belinić, izvršna direktorica festivala.

Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH  te je na konferenciji  izaslanica ministrice poljoprivrede,  Sandra Zokić, ravnateljica Uprave za poljoprivreno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište, izrazila zadovoljstvo što PINK DAY festival radi na promidžbi vinogradarstva i maslinarstva.

After Party bit će na otvorenom - ispred Laube  nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati uz glazbeni program i ponudu ružičastih pića. 


RASPORED RADIONICA:

SUBOTA 21.05.2022.

13.00 - 14.00 

Masterclass  „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa 

Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper

15.00 - 16.00

Maslinovo ulje: „Autohtone sorte Hrvatske“ 

Voditelj: Edi Družetić

17.00 - 18.00

Miksologija: „Pink Mixology“ powered by Double Dutch

Voditeljica: Natali Borić 

NEDJELJA 22.05.2022. 

11.00 - 12.00 sati

„Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede 

Voditeljica: Nikolina Paleka mag. ing. agr.

PINK DAY info za radionice i ostale upite  može se pratiti na webu: https://pinkdayzagreb.com/

ili direktno na mail; zrinka.belinic@zevent.hr ili mobitel 091 3400 974

Kao i na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/PINK-DAY-166888780125529/ 

Instagram: https://www.instagram.com/pinkdayzg 


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2024. 16:08:34

Create Account