Zagrebačka policija dobila pojačanje, primljeno 143 novih službenika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.10.2021. 10:44:08
Zagrebačka policija dobila pojačanje, primljeno 143 novih službenika

Foto: PUZ

Zagrebačka policija pojačana je sa 143 nova mlada policajca koji od danas rade u zagrebačkim policijskim postajama.



Služba za informiranje Zagrebačke policijske uprave izvijestila je kako danas, 18. listopada 2021. godine, tri tjedna nakon održane svečane prisege na Policijskoj akademiji, s radom u Policijskoj upravi zagrebačkoj započinju 143 policijska službenika 16. naraštaja Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka od kojeg broja 24 vježbenika dolazi u redove I. policijske postaje Centar i VII. Policijske postaje Trešnjevka.

 

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke u Ulici Matice hrvatske 4, policijskim službenicima raspoređenim na rad u navedenim policijskim postajama dobrodošlicu je poželio načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić sa suradnicima.

 

Načelnik Marko Rašić pozdravio je vježbenike i istaknuo kako danas započinje njihov rad u Policijskoj upravi zagrebačkoj, najvećoj policijskoj upravi u Republici Hrvatskoj. Nakon što je policijske službenike upoznao s ustrojem i načinom rada Policijske uprave, načelnik im se obratio riječima:

 

„Policijska uprava zagrebačka ostvaruje dobre rezultate rada već dugi niz godina. Opće stanje sigurnosti na našem području je povoljno i dobro, kao i stanje i kretanje kriminaliteta, javnog reda i mira što pokazuje i jednoglasno prihvaćanje izvješća koje kao načelnik svake godine podnosim gradskoj i županijskoj skupštini. Nadam se da će vaš dolazak u ovu Policijsku upravu i predani rad doprinijeti još boljim rezultatima, a rad upravo u Policijskoj upravi zagrebačkoj omogućit će vam stjecanje iznimnog iskustva te svih potrebnih znanja i vještina.“

 

Načelnik Rašić pozvao je policijske službenike da da kroz svoj rad budu predani, savjesni i profesionalni te da svojim ponašanjem, u službi i izvan nje, budu uzor svim građanima čime će pridonijeti na samo vlastitom već i ugledu cijele službe.

 

„Obavljajte Vaš posao odgovorno, zakonito i pravedno te u skladu sa svim etičkim i moralnim načelima ponašanja poštujući dostojanstvo i ugled svakog pojedinca. Učite od starijih kolega, ulažite u svoje znanje i obrazovanje jer je znanje najveći pokretač napretka i temelj vaše uspješne buduće karijere“, istaknuo je načelnik Rašić te poželio sreću novim kolegicama i kolegama u budućem radu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.5.2024. 15:26:06

Create Account