Životni vijek duži, a najviše se umire od raka pluća, kolona i dojke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2018. 22:29:18
Životni vijek duži, a najviše se umire od raka pluća, kolona i dojke

Foto: HRT

U subotu se obilježava Svjetski dan zdravlja. Središnji događaj održat će se na Cvjetnom trgu s početkom u 10 sati. U povodu Svjetskog dana zdravlja danas je predstavljen i statistički ljetopis grada Zagreba.


Svjetski dan zdravlja sutra će se obilježiti na više gradskih lokacija. Za građane bi najprivlačniji mogao biti onaj na Cvjetnom trgu gdje će uz korisne savjete liječnika moći i besplatno izmjeriti zdravstvene pokazatelje. Događaj je najavila Marina Polić Vižintin iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija  Štampar. Građanima će se ponuditi kontrola krvi i pojedinih hormona TSH, a moći će provjeriti i cjelokupnu krvnu sliku naglasila je Vižintin.


Povodom spomenutog događaja danas je predstavljen i zdravstveno statistički ljetopis našeg grada za prošlu godinu. Od čega najviše obolijevaju Zagrepčani otkrila je ponovno Polić Vižintin. Kod žena prvo govorimo o raku dojke što je trenutno prvi uzrok smrtnosti kod te populacije dok su kod muškaraca rak pluća, bronha i debelog crijeva najčešći uzroci smrti.


Prošle godine u našem je gradu umrlo više od osam tisuća ljudi, a prema posljednjim statističkim podacima životni vijek građana Zagreba lani je iznosio 79,6 godina što je čak 4 godine duže nego 2003. godine.Izvor: HRT


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.1.2024. 13:20:54

Create Account