U Šimunčevcu se gradi kanalizacija, dio građana buni se protiv izvođača radova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2023. 8:36:23
U Šimunčevcu se gradi kanalizacija, dio građana buni se protiv izvođača radova

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Raskopane su sve ulice u Šimunčevcu, a njihove sanacije neće biti najmanje do proljeća iduće godine.




U Šimunčevcu se gradi kanalizacijska mreža što je, naravno, za svaku pohvalu, jer će to sesvetsko naselje izvan uobičajenih značajnijih prometnica ipak biti uvršteno u red malobrojnih prigorskih naselja s provedenom svom komunalnom infrastrukturom. 


Naravno, za vrijeme izvođenja radova nastaju i određeni problemi, jer se komunalna infrastruktura izvodi uglavnom u pojasu javnih prometnica radi čega su one podosta vremena raskopane što nekima jako smeta. No, čini se da u ovom prosvjedu pojedinih građana Šimunčevca nije problem raskopana cesta, nego izvođač radova koji je dio materijala odložio na nekoliko privatnih parcela uz Limbušku ulicu i Ulicu Đure Popovića (u originalu Popovića Đure, poginulog šimunčevečkog partizana, za razliku od vurgovečke istoimene ulice u spomen na prvog učitelja vugrovečke škole op.a.). 


Od izvođača traže povratak parcela u prvobitno stanje što je na očevidu gradilišta i obećano za one parcele čiji će vlasnici to zatražiti putem Mjesnog odbora. UZ predsjednika M.O. Šimunčevec Olivera Osrečaka i zamjenika predsjednika VGČ Sesvete Ivana Dokše, očevidu su nazočili predstavnici Vodoopskrbe i odvodnje, Zagrebačkih cesta te izvođača radova. 


"Ono što mene ovdje zabrinjava više od ovog deponiranja materijala na privatne parcele jest to što ove razrovane prometnice, kao što sam čuo od predstavnika Zagrebačkih cesta, neće biti sanirane ove godine. Dakle prekopane prometnice ostat će u ovakvom stanju sve do naredne godine, a mi kao gradska četvrt u ne možemo učiniti ništa", izjavio nam je Dokša dodavši onako neslužbeno da neka gradska vlast objašnjava građanima zašto im raskopane ulice tako dugo zjape nesanirane. Naime, uz spomenute dvije ulice još su raskopane Ulica Šimunčevec i dijelom Ulica Čelinšček, te glavna prometnica koja povezuje Šimunčevec s Dobrodolom i Sesvetama, Šimunčevečka ulica od središta naselja do Šiletića, a radi čega se boje da bi mogli do trenutka sanacije kolnika izgubiti jedinu autobusnu liniju ZET-a koji do ovog naselja vozi minibusom.


Inače, počinje ugovaranje priključaka kanalizacije za domaćinstva, cijena je, prema onome što smo čuli na očevidu cca tisuću eura po priključku. Nakon završene akcije izvođenja priključka po kućama, više se neće smjeti ispuštati otpadne vode iz domaćinstva u grabe (što se nije smjelo niti do sada, ali se prešutno prelazilo preko toga), nego će se putem komunalnih službi to kontrolirati i prema potrebi sankcionirati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account