Najstarija izložba vina u Hrvatskoj, ona u Zelini imala je u petak svoje 54. izdanje.U gradu Sveti Ivan Zelina održana je 54. Izložba vina kontinentalne Hrvatske. Na ocjenjivanje stručnog povjerenstva od 18 članova, pod vodstvom predsjednice komisije prof. dr. sc. Ane J...
Ivana Jurčević autorica novih linija hidratantnih krema za kožu objašnjava zašto se koža osobito nakon izlaganja suncu treba hraniti i vlažiti.Kreme za njegu tijela trebale bi biti rutina u svakodnevnom životu. Našu kožu potrebno je svakodnevno hraniti i njegovati bogat...
Rose Oh my darling sommelier Tomislav Jakopović proglasio je jednim od najboljih vina Hrvatskoj. U Vinskom Klubu u Zagrebu održano je predstavljanja OH wines Saše Bernobića iz Istre. Obiteljski brend vina Bernobić priča je o suncu, zelenim obroncima, punoći suvremen...
Vratile su se lastavice. Najpoznatije selice teške su tek dvadesetak grama, ali sposobne prevladati surovu Saharu i iscrpljujuće mediteranske oluje. Zbog nebrige o prirodi, međutim, sve ih je manje. Druge subote u svibnju obilježava se dan ptica selica, izvještava HINA....
Iva i Neven Jercel odlučili su se stvarati nešto drugačije. Ovaj samoborski par koji je već deset godina u braku, obožava putovanja, druženja ali dakako i fina pića.Iva i Neven bave se proizvodnjom gina koji mijenja boju.„Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (kl...
Vinarija Mate Violića Matuška iz Potomja na poluotoku Pelješcu predstavljena je na tribini "Vrijeme je za..." u Zagrebu. Violić je diplomirani agronom i u vremenu od 1990 do 1997. uspješno je vodio PZ Dingač. Od 1998. počinje svoj privatni vinarski put. Prve vlastite bu...
Vinarija Franc Arman predstavila inovativnu liniju Teran Barrique vina u zaključanoj kutiji koja se otvara tek nakon 3 mjeseca .Crveni tonovi zalaska sunca, pogled na središte Zagreba i bezvremenski okusi crnoga vina istarske vinarije Franc Arman koja je svoj novi proj...
Veliki uspjeh frankovki Vina Belje na Kékfrankos Grand Tastingu 2022. u Mađarskoj. Titulu šampiona s osvojenih 95 bodova zaslužila je premium frankovka berbe 2012, a Goldberg frankovka 2012, premium frankovka 2009. i premium frankovka 2019. su osvojile zlatne medalje. ...
Azijska kuhinja u mnogočemu se razlikuje od hrvatske, a jedne od najvećih razlika jesu količina začina ali i to što se njihova hrana jede štapićima i rukama.Hrvati jako vole azijsku hranu, a sushi i wok gotovo da su se udomaćili kod nas. Srećom pa se u Hrvatskoj mogu ku...
U sklopu Dana Međimurske županije ovog se vikenda u Cheese & Wine baru u Zagrebu održalo druženje zagrebačkih Međimuraca i njihovih prijatelja prilikom najave manifestacije „Urbanovo 2022.“Na predstavljanju Urbanova predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu, Mati...