Bajkeri u subotu obilježili Dan branitelja grada Zagreba.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.5.2017. 22:20:26
Bajkeri u subotu obilježili Dan branitelja grada Zagreba.

Foto: MKVC

Povodom Dana branitelja grada Zagreba braniteljske udruge organiziraju razne događaje vezane za rad braniteljskih udruga ili sjećanje na Domovinski rat, pa tako i Moto klub Veterani - Croatica (MKVC).

Moto klub Veterani - Croatia svake godine organizira druženje članova MKVC, članova drugih moto klubova, free bikera i onih koji bi željeli postati bajkeri, braniteljima te sa građanima grada Zagreba u klupskim prostorijama u Sesvetama. Za sve sudionike pripremili smo ručak, piće i dobro raspoloženje.

Dok se pripremao ručak organizirali smo moto defile „Jaši za braću“ ulicama grada Zagreba do Mirogoja gdje smo zapalili lampaš ispred Zida boli i Prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana. Nakon toga smo posjetili hrvatske branitelje grada Zagreba koji su organizirali sportsko druženje na ŠRC Sopot u organizaciji HVIDR-e grada Zagreba.

Nakon toga vratili smo se u klupske prostorije i nastavili sa svojim moto programom. Na druženje u velikom broju priključili su se BK LE MC Croatia II iz Zagreba, MK Bjelovar, Eurobiker Charity Hrvatska kao i veliki broj free bikera.
Hvala svima koji su svratili i podružili se sa članovima MKVC.


MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje sa velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 25 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pružila nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bikere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile, druženje veterana i mladih bajkera i način da mlade generacije dodatno zainteresiramo za Domovinski rat.

Cilj ovogodišnjeg okupljanja bio je sudjelovanje MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba kao sjećanje na poginule branitelje iz grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.

Napisao: Ratko Dragović - Klek, predsjednik MKVC-a


Video: MKVC

Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2023. 9:23:46

Create Account