Veliki požar u neboderu u Trnskom izgorjelo nekoliko stanova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.6.2021. 12:57:01
Veliki požar u neboderu u Trnskom izgorjelo nekoliko stanova

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Veliki požar u naselju Trnsko u Novom Zagrebu izbio je oko 11 sati, JVP podigla velike snage za gašenje.Čak tridesetak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe gasilo je i ugasilo veliki požar koji je izbio u novozagrebačkom neboderu na adresi Trnsko 20. Vatrogasci su požar ugasili za sat vremena, no i dalje iz opožarenih stanova izlazi dim. Na samom početku akcije iz gorućih su stanova spasili osam stanara , dva psa i jednu mačku, a jednog su stanara spašavali s balkona.  Nije bilo teže ozlijeđenih, međutim četiri osobe su lakše ozlijeđene, uglavnom zbog udisanja dima, a pružena je pomoć i jednom psu koji se također nadisao dima.


Siniša Jembrih zapovjednik JVP-a rekao je da ovakvi požari iako su uništili neke stanove, ne bi trebali narušiti statiku zgrade. Gorjeli su stanovi na najvišim katovima, 9. 10. i 11, a na 12. katu stanovi su puni dima. POžar je krenuo iz jednog stana na 9. katu. 


Ured a upravljanje u hitnim situacijama je nešto iza 14 sati na svojoj fb stranici objavio: 


 Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 11,20 sati zaprimila je dojavu o razbuktalom požaru na 9. katu stambene zgrade na adresi Trnsko 20.   

Požar je ugašen unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac. Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba  i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe pružena je hitna medicinska pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj. Na terenu se osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.


 Video: Marin Tironi/Pixell

Vezane vijesti
Ažurirano: 31.12.2021. 10:11:20

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account